22 Aralık 2010 Çarşamba

Romeo ve Juliet


Shakespeare'nin ünlü eseri Romeo ve Juliet İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oynanmaya devam ediyor. 3 saat süren oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Modernize edilmiş bu kurgu, gerçeğinden kopmadan öyküye sadık ama biraz farklı yorumlanmış.
Son dönemlerderde sahne düzeni ve danslar açısından çok doyurucu olan oyunlardan biride Romeo ve Juliet oyunu olmuş. Oyunun kareograf'ı Romanya'lı Hugo Wolf güzel bir sahne düzeni çıkarmış diyebilirim. Kostümlerde oldukça başarılıydı. Ama en çok Shakespeare sonelerini böyle akıcı kullanan Romeo ve Juliet yani Mert Durak ve Ece Özdikici'nin performansı güzeldi.
Romeo ve Juliet'in hikayesi Shakespeare'nin en güzel sahne şiirlerinden biri, onun şiirsel diline hayran olmamak mümkün değil.

Yazan : WILLIAM SHAKESPEARE
Çeviren : ÖZDEMİR NUTKU
Yöneten : KEMAL BAŞAR
Dramaturgi : ÖZGE ÖKTEN
Koreografi : HUGO WOLFF
Müzik : CAN ATİLLA
Sahne Tasarımı : MURAT GÜLMEZ
Işık Tasarımı : MURAT ÖZDEMİR
Kostüm Tasarımı : CANAN GÖKNİL
Yönetmen Yardımcısı : SEVTAP ÇAPAN-ÖZGEO'NEILL

OYUNCULAR
BAHAR ÖZGE GÖZE, BERK SAMUR, CAN DOĞAN, CANER CANDARLI, ECE ÖZDİKİCİ, ERSIN UMULU, HAMİT ERENTÜRK, HIKMET KÖRMÜKÇÜ, HÜSNÜ DEMİRALAY, KUBILAY PENBEKLIOĞLU, LEVENT YILMAZ, MEHMET BULDUK, MELISA DEMIRHAN, MERT TURAK, MURAT GÜREÇ, MÜGE AKYAMAÇ, NEVZAT ÇANKARA, NURDAN GÜR, ÖZGE O'NEİLL SARIMOLA, SELÇUK SOĞUKÇAY , SELÇUK YÜKSEL, SELİN TÜRKMEN, SENEM OLUZ, SERKAN BACAK, YASEMİN GÜVENÇ

3 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Mert Durak,Romeo mu yoksa?
İzlemek gerek, teşekkürler.

Saadet Topçu dedi ki...

Hemde tam bir Romeo

S dedi ki...

Oyun berbattı!
Yüzeysel bir alkıştan sonra salondan seyirciler kaçtı resmen!
3 saat ve bir tüyü üflemeleri bile 20 dk sürdükten sonra... of. ben ki tiyatroyu çok sevdiğim için en kötü oyuna bile oyunculara saygım ve sevgimden bu kadar acımasız eleştirmem ama bu oyun sinirlerimizi bozdu mahvetti.