16 Aralık 2010 Perşembe

Polonezköy - İstanbul'un Gizli Bahçesi


Gitmek için çok geç kaldığım bu güzelliği herkes görsün isterim. Benim gibi gezmeyi seven biri burnunun dibindeki böyle hoş yerler duruken şehir dışını bırak yurt dışında ne işi var. Ama insan en yakınındakine en son gidiyor galiba. Adampol yani Polonezköy'e gitmem de bundan gecikti sanırım. Halbuki tam bana göre bir yermiş buralar. Gez dolaş, doğa ile başbaşa yemek ye, sessizlikle dinlen.Polonezköy'de hafta sonu tatili, günübirlik gezi, piknik, mangal keyfi, restoranlarda akşam yemeği, düğün ve daha bir çok şey yapılabilir.
Yeşilliğin içinde çok güzel restorantlar bulunuyor, içlerinde çocuk parkları ve küçük at turları yapacağınız alanlar da var. Sabah kahvaltısı için gelip , akşama mangalınızı da yapıp üstüne mangalda kahvenizi içip huzurla yeşilliği seyredebilirsiniz. Eminim baharda ayrı kışın ayrı güzeldir burası o yüzden birde karlıyken görmem gerek. 5 Km lik birde yürüyüş parkuru var, bu güzel yerde yürümek eminim çok keyiflidir. Yapılacaklar listemde görüyorum, o yolları yürüyeceğim.


Gidildimi de görülmesi gereken yerler, yemyeşil bahçesiyle Zofia Rızı Anı Evi, Kültür Evi'nin önündeki yeşillik alanda Türk ve Polonya'lı sanatçılar tarafından yapılan ağaç oyma heykel sergisi ve 1914'te inşa edilen Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi.

Not: Fotoğraflar şahsıma aittir, olur olmaz kullanmayalım .

Hiç yorum yok: