24 Aralık 2010 Cuma

Frida Kahlo ve Diego Rivera


Meksika'nın iki büyük ressamı Frida Kahlo ve Diego Rivera eselerinin yer aldığı sergi, Pera Müzesi'nde 23 Aralık 2010 - 20 Mart 2011 tarihlerinde görülebilecek. İlginç yaşamlarıyla tarihte kendilerine yer bulan bu ikilinin 40 adet çalışması Gelman Koleksiyonu'na ait.
Sakatlığı nedeniyle yatağında tavandaki aynaya bakarak portre resimler çizen ve Picasso'nun bile beğenisini kazanan Frida ile Meksikalı Michalangelo olarak anılan Fresk sanatının önemli ismi Diego Rivera eserlerini gidip dünya gözüyle görmek gerek.
Henüz izlememiş olanlar için Frida'nın hayatının konu alındığı, başrolünde Selam Hayek'in oynadığı "Frida" yı izleyip bu ilginç kadının hayatına şahit olabilirsiniz.

2 yorum:

Imge dedi ki...

Yarın gitmeyi düşünüyoruz bu sergiye. Umarım çok kalabalık olmaz. Filmi de izlemiştim, ama yıllar oldu. Aslında bir daha izlemek iyi fikir olabilir. Sevgiler..

Saadet Topçu dedi ki...

Merhaba,
Çarşamba günü açılış vardı müzenin önü çok kalabalıktı ama csi normal bir yoğunluk olur diye tahmin ediyorum. Özellikle öğleden önce tercih ederseniz daha rahat gezilebilir . Bende en yakın fırsatta gideceğim.