12 Ekim 2010 Salı

SURNAME 2010

Yiğit Sertdemir , İTÜ'de makine mühendisliği okurken tiyatroyla ilgileniyor. Tiyatro mühendisliğin önüne geçmiş olacak ki şimdilerde yazıyor, yönetiyor, oynuyor.
Candan Seda Balaban, Eczacılık kazanmış ama birde maske biriktirme meraklısı olduğunu farketmiş olacak ki çeşit çeşit maske ve kukla yapıyor.
Evet, bu iki yüreğini dinleyen insan ne olmaları gerektiğine karar vermişler ve bu güzel projede biraraya gelmişler. Başarılı bir şenlik düzenleyip izleyiciyi kendi hayal dünyalarına davet ediyorlar. Surname 2010'da tellallar, mehter, çengiler, Karagöz ile Hacivat, Pişekar ve Kavuklu, meddahlar, cambazlar, güreşçiler ,curcunabazlar yani istanbul şenliklerine ait herşey hatta saydıklarımdan çok fazlası vardı. Oyuncuların hepsi hem kuklaları oynatıyor hem maskelerin ardındaki karakterlere can veriyor hemde İstanbulbazlar olup bizim gerçeğimizi bize sergiliyorlardı.
Çok eğlenceli bu şenliğin Sühendan Hanım'a değilde kendiniz adına düzenlendiğini farzedip geçit törenine kapılamamak mümkün değil. bende öyle yaptım sanırım, içimdeki çocuğu bu şenliğe kaptırdım. Martıların dansları, tiryakilerin sarhoşlukları, Şakbaz ve Şakperi'nin atışmaları , hatta Şakbaz'ın Sühendan hanıma inceden dokundurmaları ama en çokta İstanbulbaz'ların performanslarını sevdim.
Yiğit Sertdemir bu oyunu yazmış, yönetmiş birde Şakbaz'a sahnede can vermiş. Sözünü esirgemeyen Şakbaz güzel ses tonuyla sahnede ilgimi çekmişti ama bunun bir yönetmenin sesi olduğunu şimdi farkediyorum. Sallandık mı? (oyundan küçük bir replikçik)
Tavsiyem o dur ki , 1 ekimde seyirciyle tanışan bu yeni oyunu İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrolarında izleyin, çocuklarınızla izleyin , içindeki kendi çocukluğunuzu da bu şenliğe götürmeyi unutmayın.




Kadro :
Proje Tasarımı: Candan Seda Balaban-Yiğit Sertdemir
Yazan-Yöneten: Yiğit Sertdemir
Maske-Kukla-Kostüm Tasarımı: Candan Seda Balaban
Müzik-Ses Tasarımı: Selim Can Yalçın-Barış Manisa
Işık Tasarımı: Mahmut Özdemir
Hareket Düzeni: Özgür Tanık
Proje Danışmanı: Engin Uludağ
Şarkı Sözleri: Yiğit Sertdemir

Oyuncular
Ayşem Yağmur Ulusoy
Can Alibeyoğlu
Ceren Hacımuratoğlu
Derya Keykubat
Derya Yıldırım
Elyesa Çağlar Evkaya
Engin Akpınar
Eraslan Sağlam
İrem Erkaya
Mana Alkoy
Mehmet Soner Dinç
Mert Aykul
Özgür Atkın
Özgür Tanık
Seda Fettahoğlu
Semah Tuğsel
Seza Güneş
Şeyda Arslan
Uğur Dilbaz
Yiğit Sertdemir
Zeynep Göktay Dilbaz

1 yorum:

Dışavurum dedi ki...

çok merak ediyorum ben de bu oyunu, içimdeki çocukla :) gideceğim umarım önümüzdeki aylarda.