27 Ocak 2012 Cuma

Rosenbergler Ölmemeli mi? Rosenbergler Öldürülmemeli mi?



Rosenbergler Ölmemeli ama öldü, öldürüldüler. Ama artık Rosenbergler öldürülmemeli.

İstanbul Şehir Tiyatroları' nda izleyebileceğiniz Rosenbergler Ölmemeli artık biz insanoğlu için çok çarpıcı değil çok alışıldık bir senaryo, hemde gerçek bir senaryo. Çok başarılı bir iş sahneye konulmuş, bu alışıldık hale gelen tüm karanlık gerçekleri sahnede bizlere izlettiği için yönetmenini, ekibi, tüm oyuncuları tebrik ederim.
Bu gerçek Rosenbergler'in hikayesi ama Rosenbergler yerine istediğiniz adı koyun değişmez, Yıl 1950, yer Kuzey Amerika ama siz bir tarih seçin ve bambaşka bir ülke yine değişmez , savcısına, gazetecisine, yargıcına hatta senatör McCarthy'ye başka adlar verin değişmez. Değişmeden nesilden nesile kalan utanç dolu bir miras. Büyük dünya mirasımız.

1950'nin Amerika'sın dan bugünün Amerika'sına bir şey değişmemiş. Medya aynı medya, şov aynı şov, ona itaat etmeyen yada onun istediğini yapmayan herkes de büyük düşman . Yani Amerika aynı Amerika.

Barış Dinçel'in ilgi çekici sahne tasarımı ile güçlenmiş bir anlatım, insanı insan olduğundan şüphe ettiren dünya adaleti ve gerçek bir hikaye . Aslında bu gerçek hikayelerden sadece birinin yansıması, hala yaşanmakta olan gerçeklerin sahneye ışık hüzmesi gibi yayılması. 1950'lilerin afyonlu beyinlerinin 2000 yıllarında sarhoşluğunun süregelmesine dem vurduran bir oyun.


Bu Rosenbergler suçsuz muymuş peki? Olur mu öyle şey? Suçlular tabi ki. Sistem çarkında olmayan herkes gibi onlarda suçlu.

Fotoğraflar: Facebook/ Rosenbergler Ölmemeli

Hiç yorum yok: