12 Mart 2010 Cuma

'7' (Şekspir Müzikali)

Tiyatro Dünyası


" 7" Şekspir Müzikali, Shakespeare'in ünlü eserlerindeki metinlerinden oluşturulan ve insanın doğumu ve ölümü arasındaki zamanı yedi bölümle anlatan bir müzikal. Haluk Bilginer, Evrim Alasya, Selen Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan’ın rol aldığı oyunun müzikleri de Tolga Çebi'ye ait.
Haluk Bilginer için söz söylemeye gerek duymuyorum yine çok iyiyidi. Soykarı (soytarı da denebilir) sahnenin enerjisiydiler. 7 farklı zamanda yaptıkları ,giydikleri ve kullandıkları sahne aksesuarlarıyla çok güzel bir performans sergilediler. Müzikalin en güzel yanı müzikleriydi, bu çok doğal demeyin her zaman bu kadar iyi müzik kullanılmıyor ama canlı orkestra sürekli sahnedeydi hatta oyuna katkılarıyla çok sempatiktiler. Kullanılan müziklerde tek tarz değildi her telden dem vurulmuştu tabiki bunları yorumlayan Haluk Bilginer faktörü unutulmamalı. Çok keyifli onu dinlemek.
Ayrıca Shakespeare'in ünlü dizelerinin böyle keyifle, tiratlar havada uçuşmadan samimice müzikale yansıması oyunu çok ilgi çekici yapıyor.
Gitmeyenler için özelliğini yitirmesin diye fazla yazamıyorum ama çok zevkli bir müzikal bu sebepten seyretmek gerek.



Her perşembe, cuma ve cumartesi 20.30’da; her pazar 18.00’de .
Biletler tam 40 TL, öğrenci 30 TL.
Oyun Atölyesi
(0216) 345 39 39
Dr. Esat Işık Caddesi 3, Moda Kadıköy/İstanbul
http://www.oyunatolyesi.com/

2 yorum:

Günün Notları dedi ki...

Tesadüfe bak :) az önce bu oyun için Nisan ayına bilet aldım :))

Saadet Topçu dedi ki...

çok güzel bir oyun keyifle izleyeceğinize eminim. :)