23 Temmuz 2009 Perşembe

Cengiz Abazoğlu - Haute Couture 2009 Sonbahar-Kış Koleksiyonu

Cengiz Abazoğlu - Haute Couture 2009 Sonbahar-Kış Koleksiyonu

Cengiz Abazoğlu bu ay, Cité de l’Architecture (mimarlık ve mimarlık mirası ) Müzesinde, Paris Haute Couture Moda Haftası’na ikinci kez katılarak 2009 Sonbahar-Kış koleksiyonunu tanıtmış. NTV'de ki bir programın konuğuydu ve içindeki başarmış olmanın kıpırtısı ve enerjisini hissetmemek mümkün değildi. Modacıların yaptıkları iş bencede bir sanat ve Cengiz Abazoğlu'da bu konuda bizi dünyada temsil etmeye çoktan başladı. Kendisini ilk kez bir programda izledim çok sempatikti, umarım daha da başarılı olur . Belki zamanla Oscar'larda onun elbislerini giymiş ünlüleri görürüz. Çok uzak görünmüyor bana.
Bu güzel defileden elbiseler işte burda, gözümüz gönlümüz açılsın.
.





Fotoğraflar :CNNTürk

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Amazonlara Destek


Amazonlara Destek


Greenpeace Amazonlar’daki kampanyası 10. yılına ulaştı .Aralık ayındaki Kopenhag İklim Zirvesi’nde Amazonlar’ı sonsuza kadar kurtarabilmek için sizde destek olmak isterseniz burayı tıklayın. Ama önce videoyu seyrediniz.




20 Temmuz 2009 Pazartesi

Elif Şafak "AŞK"

Elif Şafak "AŞK"


Çok satan kitaplara pek ilgi göstermem aslında, çünkü çok düz ve basit cümlelerle anlatılan herkesin ilgisini çekecek konularda kaleme alınan öyküler çıkar karşıma. Bu yüzden ben kendim seçerim kitaplarımı, içinden bir sayfa açar bakarım ne dilde yazılmış, benim dilimde konuşuyorsa o zaman benim olur kitap. Ama Elif Şafak'ın Aşk kitabını bir tavsiye üzerine aldım, fikirlerine önem verdiğim bir arkadaş tavsiyesi ile başladım okumaya. Mevlânâ ile Şems arasındaki ilişkiyi paralel başka bir kurgu ile anlatan ve tasavvuf kokan bir romanmış. İşin içinde Mevlana olunca merak uyandırmıştı bende okudukça da hikayeyi sevdim. Bu yüzden bende sizlere tavsiye ediyorum.


Bu kitabın kapağı can alıcı bir pembe, dolayısıyla bizim çok delikanlı erkeklerimize nedense bu kitabı okumak dokunmuş. Laf. Hatun kişilerin yanında aşkın en şapşal haline düşen bu çocuksu delikanlılar iş pembe bir kitap okumaya gelince raconlarına dokunuyor. Bana komik geldi tabi ama kitabı basan firma bunu dikkate alıp birde gri kapaklısını yapmış. Aşk isimli bir roman için gri kasvetini yakıştırmam mümkün değil. Canım delikanlılarımız ise aşkı bile her daim renksiz kokusuz yaşamak için çırpınıyor. Oysa alt tarafı bir kitap, bu kadar kurala gerek yok.


Üstelik bu kitapta tek bir aşkın gizemin bulacağınızı düşünmeyin burda her türlü aşk mevzu bahis. Yani gerçek aşka giden her aşk hikayedeki karakterlere konulmuş. Aşağıdaki alıntıyıda bunun için ekliyorum.

"Kırkıncı Kural: Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım mecazi mi, yoksa dünyevi, semavi ya da cismani diye sorma! Ayrımlar ayrımları doğurur. AŞK’ın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur. Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır, merkezinde, ya da dışındasındır, hasretinde.”

16 Temmuz 2009 Perşembe

Rhythm Del Mundo Classics

Rhythm Del Mundo Classics

Müzik endüstrisinin en büyük yıldızları Rhythm Del Mundo Classics albümü ile iklim krizi projeleri ve doğal afetlere yardım için güçlerini birleştirdi. Universal Music 'ten yayınlanan albüm 13 Temmuz 2009 tarihinde çıktı, ülkemizde de önümüzdeki hafta satışa sunulacak .

The Killers, Amy Winehouse, The Rolling Stones, Jack Johnson, Kaiser Chiefs, Editors, Keane, KT Tunstall , Fall Out Boy ... ve daha birçok sanatçını yer aldığı albümde, müzik piyasasının eski-yeni önemli parçaları Afro-Cubano ritimleriyle yeniden yorumlanmış ve Rhythm Del Mundo'nun diğer albümlerindeki cazibesine fazlası eklenmiş. Keyifle dinlediğim bu albümü hepinize tavsiye ediyorum.

1 RDM feat The Killers- Hotel California
2 RDM feat Amy Winehouse - Cupid
3 RDM feat Jack Johnson – Imagine
4 RDM - Under Pressure
5 RDM feat Editors - Walk On The Wild Side
6 RDM feat Kaiser Chiefs - I Heard It Through The Grapevine
7 RDM feat The Rolling Stones - Under The Boardwalk
8 RDM feat Cat Power - Satisfaction
9 RDM feat Augusto Enriquez - Bohemian Rhapsody
10 RDM feat KT Tunstall - Because The Night
11 RDM feat The Zutons - Runaway
12 RDM feat OneRepublic - For What It's Worth
13 RDM feat Fall Out Boy ft John Mayer - Beat It
14 RDM feat Aquila Rose And Idana Valdes - Big Yellow Taxi
15 RDM - Purple Haze
16 RDM feat Shanade - Smells Like Teen Spirit
17 RDM feat The Kooks - Are You Ready For Love
18 RDM feat Eros Ramazzotti - My Cherie Amor
19 RDM feat Rodrigo Y Gabriela - Stairway To Heaven

HALK DÜŞMANLARI - PUBLIC ENEMIES


HALK DÜŞMANLARI - PUBLIC ENEMIES


Bryan Burrough'un Türkiye'de yayınlanmayan "Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43" (Halk Düşmanları: Amerika'nın En Büyük Suç Dalgası ve FBI'ın Doğuşu) adlı kitabından uyarlanan film bu hafta gösterime giriyor.

Yönetmenliğini Michael Mann'ın yaptığı filmde dönemin en ünlü suçlularından John Dillinger'ı Johnny Depp canlandırıyor. Benim filmi seyretmem için iyi bir sebep.

Harry Potter ve Melez Prens


Harry Potter ve Melez Prens

Serinin yeni filmi de bu cuma gösterime giriyor. Ben hemen hemen tüm çocuk filmlerini seyrettiğim için tabiki Harry Poter serisini de kaçırmadan, bilmem kaç kez seyrediyorum. Etrafında çocuklar olan herkes bir filmi en azından 10 kez izlemek zorunda kalmanın ne demek olduğunu bilir. Üstelik onlarla aynı zamanda seyretmelisiniz ki sizinle konuştuklarında hevesle anlattıklarını anlayabilesiniz. Bunların hepsi bahane ben çocuk filmlerine bayılıyorum :)



Yavaş Şehir

Yavaş Şehir


Türkiye’nin ilk ‘Yavaş Şehir’ adayı Seferihisar oldu. Seferihisar Belediyesi, ‘Yavaş Şehir’ olmak için merkezi İtalya’da bulunan Yavaş Şehirler Birliği’ne başvurmuş. Eğer olumlu rapor verilirse Seferihisar, salyangoz sembollü ‘Yavaş Şehir’ sertifikasını alacak.
‘Yavaş Şehir’ olmak için kriterlerden bazıları şöyle:
* Geri kazanım teknikleri ve çevreci politikalar geliştirmek.
* Sadece üzerine binalar inşa etmek yerine, toprağın çevre dostu şekilde kullanılabilmesi için gereken altyapıyı kurmak.
* Organik ürünler üretilmesini ve tüketilmesini desteklemek, genetiği değiştirilmiş organizmalardan sakınmak.
* Finansal zorluğuna düşen yerel üreticileri desteklemek.
* Gerçek konukseverlik kalitesini korumak.
* Gençlerin ve okulların lezzet eğitimiyle tanışmasını sağlamak, sadece işletmecilerin değil bütün vatandaşlarının ‘Yavaş Şehir’de yaşadıklarına dair farkındalıklarını sağlamak.

Dünyada şu an Avustralya, Güney Kore, Norveç, İspanya, Hollanda, Almanya, İngiltere, İskoçya, İsveç gibi ülkelerde 100’e yakın şehir şu anda “yavaş şehir” sertifikasına sahip.

Bence bütün şehirler Salyangoz Sertifikası almalı.


Kaynaklar;Radikal, ntvmsnbc

3 Temmuz 2009 Cuma

Van'dan Kareler

Van'dan Kareler

Van Kedisi resimde görüldüğü gibi şu mağrur güzelliğiyle ünlüdür. Van'a gidince sokaklarda hep onlardan göreceğimi ummuştum ama malesef nesillerinin tükenmek üzere olduğunu öğrendim ve koruma altındalarmış. Onları görmek için özel Kedi Evi' ne gidip ziyaret edebiliyorsunuz. Bazılarının cinsleri karışmış ve her iki gözüde mavi. Orjinal olanları çok az kalmış malesef. Van'da yaşadığım hayal kırıklığı bu güzel kedilerin azalmış olmalarıydı.



Bu fotoğraftaki de Van Gölü'nün meşhur İnci Kefali. Canlıyken derisi inci gibi parlıyormuş. Tabaktaki haliyle çok iştah açıcıydılar bu yüzden silip süpürdük. Yanında da Ayran Aşı ikram ediliyor. Tek başına Ayran Aşı bile gayet doyurucu ve lezizdi. Tabiki misafirperverliği ile bizi ağırlayan Van'lı dostlarımızla bu ziyafetin tadını çıkarmak mümkün oldu. Cemal Demir ve Refik Çilingir' e tekrar teşekkür ediyoruz.


Gelelim meşhur Van Kahvaltısına, söylendiği kadar güzel lezzetleri tattığımı söyleyebilirim. Daha doğrusu Van'da ne yediysem çok lezizdi. Kahvaltının baş kahramanlarından biri cacık, kuruttan yapılıyor, içinde maydanoz, biber ve tereyağ var. Otlu peynirde olmazsa olmazlardan. Yabani otlarla hazırlanan bu peynirin tadı gerçekten çok güzel. Yukarıda fotoğrafı görünen (üstteki tabaktaki sıvı görünümlü) Kavut buğdayın öğütülüp yağla kavrulması ile yapılıyor. Balla birlikte yeniliyor. Murtuğa ise yumurtanın unla kavrulması ile elde ediliyor.(Üstteki tabakta solda görünen) Fotoğrafta alttaki tabakta da görüldüğü gibi kaymak üzerinde ceviz parçaları ile bal ve kavurmalı yumurta Van kahvaltı sofrasının baş elemenlarından. Of görüntüleri bile çok can alıcı, muhakkak Van kahvaltısı tadılmalı.

Van'la ilgili daha yazacak çok şey var ama vakit oldukça devam edeceğim, bu bölüm yemeği seven dostlarıma tavsiyeler oldu. Tarihi yerlerleri ile ilgili bilgileride kendimce aktaracağım . Pek yakında ...

1. fotoğraf: Nurten Ölmez

Diğer Fotoğraflar bana ait