23 Aralık 2009 Çarşamba

Ne Dersin Azizim?

Bu oyunu izlemekte bu kadar geç kaldığım için çok pişmanım. "Ne dersin Azizim?" İstanbul Devlet Tiyatrolarında güçlü oyuncu kadrosuyla Ocak ayından beri sergilenmekte. İçindeki Aziz Nesin öykülerini tek tek değerlendirmek çok uzun sürer ama oyuncuların da büyük başarısıyla bu öykülerle hem kahkahalara boğulduk ( evet tam tabir bu ) hemde konudan payımıza düşen dersleri aldık. Oyuncuların başarısı sadece oyun güçlerinden değil müzikalitelerinden de kaynaklanıyor. Sazlı sözlü bir eğlence ve görülmeye değer bir performansları var.
Her yıl en beğendiğim tiyatro oyununu kendi kendime seçerim bu yıl ilk sıra erkenden kapıldı diyebilirim. Ne dersin Azizim? görülmesi gereken bir oyun. Aşağıdaki videoda oyundan küçük bir kesit izleyebilirsiniz.

Oyunda yer alan öyküler;
“AMERİKAYI YAPAN MİMAR”,“ ESKİ ÖĞRENDİKLERİNİZİ UNUTUN ”,“ Fİ TARİHİNDE BİR GAZETE NASIL KAPATILDI ”,“BÜYÜK İKRAMİYE + GULGULE YOK MU”, “ SULTAN PALAMUT İLE OZAN ”,“ KEÇİ KUYRUĞU İLE PUSULA HİKAYESİ”,“ CASUS + PARLE VU FRANSIZCA “,“ BELEDİYE REİSİ NASIL OLMALI “,“ İHTİLALİ NASIL YAPTIK “

Rol Dağılımı:
Hülya Çelik, Mahmut Gökgöz, Ali İpin, Atsız Karaduman, Burak Şentürk, Ozan Uçar, Aylin Uzunlar, Hakan Vanlı
Piyano: Ayca Daştan, Alper Rumelioğlu


Ne Dersin Azizim Istanbul Devlet Tiyatrolari
by tiyatrom

1 yorum:

herdem dedi ki...

her sene fiks bi posta gittiğimiz gelenekselleşmiş esprilerini dilime doladığım, şahane oyundur. şiddetle tavsiye ederim.
gidiniz, çeneniz ağrıyıncaya kadar gülünüz:)